SFO Asgård er Skt. Knuds Skoles skolefritidsordning.

Asgård er en hyggelig og velfungerende SFO. Vi holder til i skolens indskolingsbygning – Annekset. Her råder vi både over egne lokaler og de lokaler indskolingsklasserne benytter i skoletiden. Lokalerne er nye og rummelige.

Asgård har åbent på skoledage, heraf undtaget sidste skoledag før sommer- og juleferie. Asgård har lukket i skolens juleferie og i skolens påskeferie samt juli måned. Efterårsferie og vinterferie holdes åbent fra 7.30 – 17.00, fredage dog 7.30 – 16.30. På skoledage har Asgård åbent fra 12.45 – 17, fredage dog 12.45 – 16.30.

I Asgård er der dagligt mange aktiviteter, nogle er planlagte længere forløb, nogle er faste ugentlige aktiviteter, mens andre er spontant opståede. Endelig er der også god plads til den frie leg.

Beliggende i Århus midtby, 100m. fra Banegården er der selvfølgelig ikke meget græs og grønt på vores legeplads. Legepladsen er også skolegård, her er der mulighed for boldspil, mooncars og leg i sandkasse. Vi kompenserer for vores beskedne ”grønne ” islæt ved at tage på ture og benytte de mange grønne åndehuller der heldigvis er i Århus.

Vi betragter Asgård som et fristed. Fristed fordi det er børnenes fritid det handler om. Efter en dag i skole, som nødvendigvis må være fyldt med krav og struktur er det vigtigt, at børnene oplever et miljøskift, når de kommer i Asgård. Her skal kendetegnet være, at nu er der fri tid. Fri tid hænger sammen med frivillighed og valgmuligheder. Det enkelte barn skal i så høj grad som det evner det, have lov til at forvalte sin fritid ud fra egne lyster, ønsker og behov. Vi skal – som personale – skabe trygge og inspirerende rammer, så vi giver børnene mulighed for at vise, at de kan magte at tage et vist ansvar for deres eget liv. Tryghed og inspirerende rammer er afhængig af at vi som pædagogisk personale er ansvarlige for god atmosfære og omgangstone, at vi griber ind i konflikter, når børnene ikke selv formår at løse dem på forsvarlig vis, samt viser det enkelte barn tillid, omsorg og respekt. Vi bestræber os på at prioritere den tætte kontakt til det enkelte barn, således at barnet føler sig særlig tæt på de medarbejdere der er tilknyttet de enkelte klasser. Det er medarbejdernes ansvar at have en særlig omsorg for klassens børn, deres trivsel og udvikling, ligesom de er ansvarlige for kontakten til forældre.

SFO Asgård arbejder naturligvis tæt sammen med skole og forældre. Vi deltager i forældresamtaler fra 0. til 2. klasse, vi er med i det ugentlige klassemøde, og har dagligt kontakt til klassernes lærere.

Skulle der være spørgsmål er man meget velkommen til at kontakte SFO Asgård på tlf. 86 137511 – 2, eller via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jesper Hygum Simonsen

SFO'en har lavet en folder som du kan downloade her

Optagelse på SKS

Hvis du er interesseret i at få dit barn optaget på Skt Knuds Skole, kan du udskrive et ansøgningsskema og sende, faxe, maile eller aflevere skemaet på skolens kontor.

Du er også velkommen til at ringe og aftale en tid for et besøg, og en samtale med konst. skoleleder Jens Degn

Hent ansøgningsskema